Herhangi bir yapılandırılmış ortam veya materyal oluşturmadan çocuğun yaşamını sürdüğü her ortamda yapılan öğretim modelleridir. Bu modelde oyun ve etkileşim ön planda tutulur.
NöroPLAY, 12-42 aylık çocuklar için geliştirilmiş otizm erken müdahale programıdır. Ebeveyn-çocuk etkileşimini baz alan yoğunlaştırılmış oyun terapisi sürecidir.
Montessori; çocukların kendi yönettikleri etkinlikleri, yaşayarak öğrenmeyi ve işbirliğine dayalı oyunu temel alan bir eğitim sistemidir.
Çocuk Psikiyatristi Dr. Stanley Greenspan tarafından önerilen ve kısaca ‘yerde oyun’ (FLOORTIME) olarak adlandırılan bu yöntem anne babalar ve çocukları arasındaki ilişkiyi güven ve keyif içeren etkinliklerle güçlendirmeyi hedefler.
Tomatis metodu, insanın algılama potansiyelini ve iletişim yeteneğini en iyi şekilde kullanmasını sağlayan bir teknik.
Bebeklik dönemi açısından değerlendirme yaptığımızda; otizmin erken teşhisi ile ilgili olarak özellikle sosyal belirtilere dikkat edilmesi gerekmektedir.
Duyu bütünleme terapisi 1960 lı yıllarda Amerikalı Fizyoterapist J.Ayres tarafından, University of Southern California 'da yapılan araştırma ve çalışmaların ardından uygulamaya konulmuştur.
ETEÇOM, Etkileşim Temelli Erken Çocuklukta Müdahale Programının kısaltılmış adıdır. Orijinal adı Responsive Teaching Program (RT)’dır. ETEÇOM2 ise, Etkileşim Temelli Erken Çocuklukta Müdahale Programı 2. Versiyonu anlamına gelmektedir.
İşitsel Terapi